woensdag, augustus 30, 2006

Waarom Donald Rumsfeld spiegels mijdt

“Wat me het meeste zorgen baart is hoe slim de vijand is” zei Donald Rumsfeld afgelopen maandag tijdens een bijeenkomst met marinepersoneel. Volgens zijn zeggen lag hij lag ’s nachts wakker van de gedachte hoe succesvol de terroristen waren in het beïnvloeden van westerlingen d.m.v. “het manipuleren van de media”. Verongelijkt merkte hij op dat terwijl de Amerikaanse soldaten aan een hoge morele standaard moeten voldoen, de vijand “ongestraft zijn leugens kan vertellen”.

En dat allemaal uit de mond van Donald Rumsfeld, de koning van de disinformatie, de man die de wereld wijs maakte dat Irak een onmiddellijke bedreiging vormde voor Amerika, dat het over “weapons of mass destruction” beschikte en exact wist waar ze lagen. Kijk hier b.v. eens hoe deze aartsleugenaar zich er nú uit probeert te praten.

Eén voorbeeld, volgens Rumsfeld, was het valselijk beschuldigen van het maken van burgerslachtoffers in Irak en Afghanistan. Dat is vreemd. Zou president Hamid Karzai van Afghanistan dan ook één van die terroristen zijn?

En dat allemaal uit de mond van Donald Rumsfeld; de koning van de disinformatie, de man die de wereld wijs maakte dat Irak een onmiddellijke bedreiging vormde voor Amerika, dat het over “weapons of mass destruction” beschikte en exact wist waar ze lagen. Kijk hier b.v. eens hoe deze aartsleugenaar zich er nú uit probeert te praten.
Donald Rumsfeld, die zijn volk een paranoïde angst wist aan te praten met speeches over “de onbekende onbekendheden; die waarvan we niet eens weten, dát we ze niet weten”.
Donald Rumsfeld , die Tony Blair actief steunde toen hij diens leugenachtige claim maakte dat Saddam Hoessein over raketten beschikte die binnen 45 minuten Londen kon platbombarderen,
en dezelfde Donald Rumsfeld die nu opeens aan spontane aanvallen van Alzheimer blijkt te leiden zodra deze fameuze 45 minutes-claim ter sprake komt……
Over ongestraft leugens vertellen gesproken….

Het bewijs dat misdadige propaganda inderdaad werkt blijkt maar eens te meer als we het effect van een misleidingcampagne na verloop van tijd nog een peilen. Ondanks dat inmiddels is aangetoond dat de inval in Irak op onbetrouwbare, onware en zelfs gefabriceerde informatiegestart is, bleek tijdens een onlangs gehouden poll dat een schokkende 50% van de Amerikaanse bevolking opnieuw (!) denkt dat Irak over WMD’s beschikte toen de VS dit land binnenviel.
Schokkend, omdat tijdens een peiling uit in februari 2005 nog naar voren kwam dat “slechts” 36 % dit idee had.
Dit wordt onder meer veroorzaakt door regelmatig voorkomende “versprekingen” van politici, losse opmerkingen die er op wijzen dat hij (Saddam) natuurlijk wel een gevaar voor de wereld vormde, maar ook nieuws over de vondst van onbruikbare granaathulzen bijvoorbeeld.
Daarnaast is het gevolg van een intensieve mediaspin campagne waarmee sommige informatie als “absoluut zeker” onophoudelijk in het hoofd gepompt wordt; zodanig dat deze informatie uiteindelijk onuitwisbaar in het collectief geheugen van dat volk opgenomen zal worden. Zo ontstaat uiteindelijk, ongeacht de realiteit, een collectief geaccepteerd geschiedenisbeeld.
Dat ziet Rumsfeld dus goed.

Vandaar dat de alternatieve media het “straffeloos herhalen van leugens” af en toe maar eens aan het licht moeten (blijven) brengen. Sorry, Don.
De groeten van een terrorist.

Geen opmerkingen: