Noodgedwongen, dat wel, omdat deze groeperingen gevormd worden door deelnemers die moeilijk gezamenlijk door één deur kunnen vanwege één overeenkomstige eigenschap: Een gigantisch ego. Met als gevolg dat vers gevormde coalities door botsende ego’s om de haverklap de Eénheid weer verliezen.
Kroonprins Pim was al niet moeder’s meest bescheiden zoontje, prins carnaval Wilders is ook niet bepaald cameraschuw, Mat Herben; het keffende schoothondje die een herder wil zijn, Hilbrand Nawijn met een soortgelijk ego. Jan Nagel’s ego was al niet bescheiden, maar het kolossale ego van alles-niet-goed-kunner Henk Westbroek paste solo al niet door een dubbele salondeur, laat staan met een collega. Verdonk, Ayaan, allemaal mega-ego’s, om nog maar te zwijgen over lieden als Willem van Kooten, Herman Heinsbroek, en Emile Ratelband…...
En nu zouden de mediageile Marco Pastors en Joost Eerdmans de zoveelste erg-rechtse combinatie willen aangaan onder de naam….: Eén NL…??? Eén NL, moet dat geen www.een.nl zijn of zoiets. En waar staat dat Eén voor? Eenheid? Bij erg-rechts is dat alleen maar mogelijk als er sprake is van Eén Sterke Leider. Dat is jarenlang de wens van antidemocraat Eerdmans die nog steeds een dictator prefereert boven een verkozen volksrepresentant.
Maar moet dat dan Eerdmans of Pastors worden? Of Ronald Sorensen misschien? Eén kan er maar de grote sterke leider worden. Wat dictatoriale trekjes betreft is Pastors een gelijkwaardige kandidaat, het volk mag wat hem betreft best stemmen op Eén NL, maar aan leden heeft de partij geen behoefte. Beslissingen nemen kan de partij wel in haar eentje.
Als we de programma-inhoud van de nieuwe partij gepresenteerd krijgen zal dit hoogstwaarschijnlijk weinig nieuws brengen: Krachtig optreden, sterk leiderschap van een sterke leider, hierna te noemen: Sterke Leider. De naam Eén NL zal uitgelegd gaan worden als : de eenheid van alle bevolkinggroepen binnen de NL te…propaganderen. “ Eén land, één volk” gaat zelfs deze nieuwe club iets te ver, maar met zachte dwang één bepaalde groep tot assimilatie te dwingen zal een speerpunt van de campagne worden.
Verassingen zijn uit deze hoek zelden te verwachten.
Het voordeel van stemmen op erg-rechtse bewegingen is dan ook, dat je weet waar je aan toe bent.
Of je nu in het recente of in een verder verleden terugduikt:
Behaalde resultaten in het verleden behaald staan wel degelijk garant voor een nieuw debacle.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten