zondag, augustus 27, 2006

Israëlische actie tegen "pottenkijkers"

In Israël’s eigen “war on terror” waren de killer squads weer op pad gisterenavond. In Gaza stad waren Israëlische troepen gisterenavond actief in een buurt die bekend stond als bolwerk van militante groeperingen. Helikopters ondersteunden de acties.
Het toeval wil alleen dat Israëlische helikopterpiloten bijziend zijn, of analfabeet, of gewoon en hekel aan pottenkijkers hebben. Bekijk de foto’s en oordeel zelf zou ik zeggen…Deze – rondom en bovenop – gemarkeerde persauto werd "per ongeluk" met raketten bestookt, omdat: “de Israëlische luchtmacht een verdacht voertuig zag dat zich verdacht voortbewoog langs de troepen”. Daarnaast werd volgens de woordvoerster “de auto door het leger niet geïdentificeerd als een persvoertuig.”

Een Palestijnse journalist werd zwaargewond en de cameraman verloor door de inslag tijdelijk het bewustzijn en liep verder lichte verwondingen op.
Terwijl de twee kritische Reuters verslaggevers geëlimineerd werden vond er paar uur later de opmerkelijke vrijlating plaats van de twee Fox verslaggevers: Amerikaan Steve Centanni en Nieuw Zeelander Olaf Wiig, zonder dat er overigens op de eis van de onbekende “Holy Jihad Brigades”: vrijlating van alle in de VS gevangen gehouden moslims, tegemoet werd gekomen.

Geen opmerkingen: