vrijdag, juni 17, 2022

Is Jimmy Dore een gevaar voor de Democraten?


Jimmy Dore, in toenemende mate gehaat door Democrats-links omdat hij een gevaar is voor de duopolie.


Mensen zoals hij en Glenn Greenwald of Tulsi Gabbard schromen niet om aan te schuiven bij Republikeins kijkcijferkanon Tucker Carlson en de "eigen partij" af te vallen.

"Maar daarmee steun je de tegenpartij toch!" is het daar (en hier) veel gehoorde verwijt als je weigert voor één kamp te kiezen, terwijl er feitelijk niets van jouw keuze bij zit. Bij de een noch de ander.


Er zijn geruchten dat Dore misschien zelfs voor het presidentschap gaat in 2024. Dan volgt meestal het "spoiler effect" verwijt, alleen gaat dat in dit geval niet op want JD is in staat om zowel links als rechts stemmen weg te trekken.
Maakt dat hem een populist? Ja. Maar niet van het soort dat populisme als glijmiddel inzet om zijn doel te bereiken. De man is authentiek. Zijn afkeer van 'het grote geld' dat aan de touwtjes trekt vindt weerklank bij zowel links Amerika als bij de gemarginaliseerde groep die als 'Trailer Park Republican' wordt weggezet.

Overigens, valt er weinig te 'spoilen' want zolang de keus in de VS blijft gaan tussen de twee bestaande partijen gaat er sowieso niets verloren dat de moeite waard was, dus 'verspild' wordt er niets.

Uitleg bij de grap op 0:27  "last time I checked, Russia couldn't get their good vodka into Trader Joe's" (Trader Joe's is de Amerikaanse ALDI en verkoopt alleen wodka die in Texas gefabriceerd is).



Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie.

Geen opmerkingen: